Hvad er pitjau

Verdens sjoveste indendørs boldspil

Vil du gerne lave noget aktivt og sjovt indenfor? Så prøv det nye spil Pitjau!

Det er nemt at lære og kan spilles overalt – med vennerne i stuen, familien i sommerhuset eller med kollegerne i pausen. 

Pitjau er et nyt forrygende inde-boldspil, der kan spilles af alle fra 8 år og opefter. Spillet er opfundet og udviklet i Danmark af Søren Maribo og Mathias Jensen, der tidligere har stået bag spillene Bumball, MosaIQ Zoo og MosaIQ Move.

Pitjau er for dem, der gerne vil lave noget aktivt og sjovt indendørs. Bolden er så let, at man ikke behøver at bekymre sig om at slå ting i stykker, når man spiller. Pitjau kræver ikke meget plads (ca. 5-8 m2), hvorfor det kan spilles med venner i stuen, familien i sommerhuset eller i pausen med kollegaerne på kontoret.

Pitjau er nemt at komme i gang med. Der spilles gennem en ring på størrelse med en lille hulahopring, som er placeret vertikalt på en stander, der kan indstilles i højden. Man puster et par gange i bolden, før man med flad hånd server igennem ringen. Modstanderen har nu 3 slag/berøringer til at få bolden tilbage gennem ringen igen.

Man kan man spille 1 mod 1, rundt om ringen med mange deltagere eller double 2 mod 2.

Der skal bruges både teknik og kræfter i Pitjau. Du kan slå med samme kraft som i tennis eller volleyball, men boldens svæv standser efter 2-5 meter, og vil derefter dale blødt mod underlaget. Med begrænset træning kan du skrue bolden, så den drejer i luften og tvinger din modstander ud i svære redninger. Det giver spillet nye dimensioner og anderledes dueller end i andre boldspil. Selvom spilområdet er lille og bolden er let, kan man bruge masser af energi i en Pitjaukamp.

Spillet kan stilles op på 1 minut og er nemt at opbevare og medbringe. Det fylder ikke mere end et kamerastativ og vejer samlet ca. 1 kg.

Bolden kan også bruges alene uden stativet. Men kan stå og slå til hinanden imens man snakker sammen. Den kan ligge i din forlomme klar til leg.

God kamp og godt spil!